Nálevy

Pikantní nálev

02.01.2014 20:29
Pikantní nálev je druhý z nálevů, kterým si postupně projde každá uzenina. Složení voda, ocet, feferonka (může být i nakládaná), kuličkový pepř, mletý pepř, ďábelské koření, bobkový list, vegeta (podravka apod.) Poměr voda:ocet 2:1 1 bobkový list na 1 dcl nálevu, 1 feferonka na cca 15 - 20 dkg...

Základní nálev, zvaný velejemný

02.01.2014 20:24
Složení - voda, ocet, vega (podravka, vegeta, kucharek a pod), pomeranč (mandarinka), bobkový list poměr voda:ocet = 3:1 1 dílek pomeranče na 1 dcl nálevu, 1 bobkový list na 1 dcl nálevu Smícháme vodu s octem, dochutíme vegetou a přidáme pomeranč - viz poměr. Svaříme krátkým varem, cca 5 minut. Při...

Nálevy jsou grund

02.01.2014 20:20
Dávají utopencům šmak, umí si pohrát s jejich chutí, umí ji zvýraznit, ale i zkazit. A taky jsou dúležité při srovnávání toho, jak se která potravina hodí nebo nehodí k nakládání a co jí víc svědčí. zda jemný decentní nálev, nebo naopak ohnivý a divoký. Tady je najdete všechny.