Úvodní slovo
Utopenci.
Zdánlivě banální hospodské jídlo. Svačina zedníků, montérů, šoférů ávií v promaštěných montérkách...
Ale existuje vůbec něco jako "banální jídlo"?
Jídlo je zážitek. Je to jedna z největších rozkoší. Obžerství dokonce patří mezi sedm smrtelných hříchů. Tak jaké banální jídlo?
Kolik jenom existuje způsobů, jak je připravit, kolik různých surovin, nálevů a přísad lze použít!
A co ta zkouška královské trpělivosti, kdy celí natěšení okukujeme nádobu s ležícím pokladem, polykáme sliny neodbytně se deroucí na jazyk a počítáme v kalendáři dny, které nás ještě dělí od otevření klenotnice s růžově nakyslým obsahem!
Není banálních jídel. Utopenci jsou toho důkazem.
Pojďme do nich
Pojďme se ponořit do světa špekáčků, točeňáků a dalších uzenin, nejrůznějších zelenin, koření, octů a dalších přísad, ale i nejrůznějších receptur přípravy, uchovávání a servírování této dobroty dobrot.
Pojďme se ponořit mezi utopence!
Upozornění návštěvníkům
Tato stránka je teprve začátek!