Úvodní slovo

Utopenci.

Zdánlivě banální hospodské jídlo. Svačina zedníků, montérů, šoférů ávií v promaštěných montérkách...

Ale existuje vůbec něco jako "banální jídlo"?

Jídlo je zážitek. Je to jedna z největších rozkoší. Obžerství dokonce patří mezi sedm smrtelných hříchů. Tak jaké banální jídlo?

Kolik jenom existuje způsobů, jak je připravit, kolik různých surovin, nálevů a přísad lze použít!

A co ta zkouška královské trpělivosti, kdy celí natěšení okukujeme nádobu s ležícím pokladem, polykáme sliny neodbytně se deroucí na jazyk a počítáme v kalendáři dny, které nás ještě dělí od otevření klenotnice s růžově nakyslým obsahem!

Není banálních jídel. Utopenci jsou toho důkazem.

Pojďme do nich

Pojďme se ponořit do světa špekáčků, točeňáků a dalších uzenin, nejrůznějších zelenin, koření, octů a dalších přísad, ale i nejrůznějších receptur přípravy, uchovávání a servírování této dobroty dobrot.

Pojďme se ponořit mezi utopence! 

Upozornění návštěvníkům

Tato stránka je teprve začátek!