Klasické

Prostě utopenci

  Ingredience: - Točený salám nebo špekáčky 2 kg (4 díly) - Cibule 1/2 kg (1 díl) - feferonka - ďábelské koření, pepř mletý, pepř celý barevný, bobkový list, - 2 díly vody - 1 díl octa - Polévkové koření Vega (Kucharek, Podravka) cca 1,5 polévkové lžíce na 1 l nálevu - možno přisladit...

Utopenci z gothaje s cibulí

Ingredience: Gothajský salám 2 kg cibule 6 ks ocet 3/4 litru pepř mletý bobkový list sůl a podobně Příprava: Nakrájíte gothaj na tenké centimetrové plátky (trojúhelníčky, kostky..), cibuli na kolečka. Do velké lahve od okurek dáváte na střídačku cibuli a salám, popepříte, přidáte...

Utopenci ala Jamajka

Ingredience: 1,5 kg buřtů, hodně cibule, 1,5 litru octa, 1 lžíce Deka (přípravek na zavařování kyselých okurek), pepř, červená paprika sladká (i pálivá), feferonky (nepovinně). Příprava: Dáme svařit 0,5-1 litr vody s Dekem. Ve chvíli, kdy se voda vaří přilijeme ocet, vypneme a necháme...

Utopenci podle Martina Kohouta

do pětilitrové láhve od okurků 2 kg méně tučných špekáčků 1.75 kg cibule 600 ml octa 1250 ml vody 5 polévkových lžic soli - 120g 1/2 polévkové lžíce mletého černého pepře - 5g 3/4 polévkové lžíce cukru - 10g 1 polévková lžíce oleje 3 bobkové listy na špičku nože...

Utopenci podle Ivany Císařovské

Ingredience: špekáčky cibule plnotučná hořčice zelená paprika bobkový list pepř sůl ocet 3 bobkové listy voda Příprava: Oloupané špekáčky nakrojíme na polovinu (nedokrojíme), vzniklou spáru namažeme hořčicí a proložíme proužky cibule, zelené papriky a bobkovým listem (vše podle...