Archiv článků

Hodnocení - Vzorek 35 - Špekáček Dr. Klimeš z Bušína v základním nálevu

30.06.2016 08:44
Tenhle nálev teda špekáčkům z Bušína vysloveně nesluší. Vytahal z nich veškerou chuť, takže sám o sobě nebyl špatný. Ale komu jde o nálev, že... Špekáčky docela ztratily chuť, zgumovatěly, no zkrátka nic moc. Čekal jsem víc. Čili poučení: Bušínské špekáčky do tohohle láku nee. Hodnocení - Když je...

Hodnocení - Vzorek 39 - Černá klobása od Dr. Klimeše z Bušína v mírně pikantním nálevu

29.06.2016 11:23
Před časem mi syn přivezl z Francie jako dárek láhev červeného vína a kousek sýra. Samotné víno ani sýr mne nijak zvlášť neoslovily. Ostatně - podívejte se sami. Ale dohromady, tak to byl koncert! No a s tou klobásou je to podobné. Je to další rána mému přesvědčení, že z klobásy nemohou být dobré...

Hodnocení - Vzorek 36 - Špekáček Dr. Klimeše z Bušína - jemně pikantní nálev

29.06.2016 10:56
No tak to se povedlo! Ony už ty špekáčky byly móóóc dobrý. A tenhle mírně pikantní nálev jim vyloženě sednul. Jestli jsem před časem chválil a do nebe vynášel špekáčky od mistra Morávka z Vračovic - Orlova, tak tyhle byly ještě lepší. Nemá to chybu, je to prostě extraliga.  A to zrály pouhých...

Zranění nás zpomalí, ale nezastaví!

29.06.2016 10:49
Vzhledem k tomu, že jsem se na kole potkal s pošťáckým autem, musím zpomalit rozjezd letošních Utopenciád. Takže Utopenciáda 2. července v Králíkách nebude, ale na Bloudilovi rozhodně ano! Tak nakládejte.   Váš Inženýr Buřt

Bušínská klobása od Dr. Klimeše z Bušína

20.06.2016 12:51
Vzhled - Dlouhonohé, světle hnědé klobásky. Plné, suché, vázané v provázku vybízejí k nákupu. Na omak pevné, pružné. Evidentně byly čerstvé. Vůně - nevýrazná, příjemná. Řez - světle červený, bohatá mozaika po celém řezu, základem libové maso Chuť - mírně pikantní, později jemně kořeněná, po...

Černá klobása od Dr. Klimeše z Bušína

20.06.2016 12:46
Vzhled - Velikostí drobnější, tmavě červené až do černa. Plné, suché, matné kousky vázané v provázku vybízejí k nákupu. Na omak pevné, pružné. Evidentně byly čerstvé. Vůně - nevýrazná, příjemná. Řez - červený, bohatá mozaika po celém řezu, základem libové maso Chuť - neutrální, později jemně...

Vzorek 40 Bušínská klobása od Dr. Klimeše s Bušína v jemně pikantním nálevu

20.06.2016 12:44
Nálev jemně pikantní Složení - voda, ocet, hořčičné semínko, mletý pepř, celý pepř,  bobkový list poměr voda:ocet = 3:1 Svaříme krátkým varem, cca 5 minut. Klobása je krájená na kolečka. Při nakládání prokládám vrstvy uzeniny vrstvami cibule a krájené čerstvé papriky. Do sklenice vkládám půlky...

Vzorek 39 - Černá klobása od Dr. Klimeše z Bušína v mírně pikantním nálevu

20.06.2016 12:41
Nálev jemně pikantní Složení - voda, ocet, hořčičné semínko, mletý pepř, celý pepř,  bobkový list poměr voda:ocet = 3:1 Svaříme krátkým varem, cca 5 minut. Klobása je krájená. Při nakládání prokládám vrstvy uzeniny vrstvami cibule a krájené čerstvé papriky. Do sklenice vkládám půlky nakládané...

Vzorek 38 Špekáčky od Dr. Klimeše z Bušína v jemném dámském nálevu

20.06.2016 11:08
Nálev jemný dámský Složení - voda, ocet, citrónová šťáva, hořčičné semínko, mletý pepř, celý pepř,  bobkový list poměr voda:ocet = 4:1, šťáva z 1 většího citronu (důkladně vymačkaná) na 8 utopenců Svaříme krátkým varem, cca 5 minut. Špekáčky popráším sladkou paprikou Při nakládání prokládám...

Vzorek 37 Špekáček od Dr. Klimeše z Bušína v chlapáckém nálevu

20.06.2016 11:05
Nálev chlapácky pikantní Doporučuji opatrnost - snadno se překoření a potom pálí dvakrát. A hodně! Složení - voda, ocet, hořčičné semínko, mletý pepř, celý pepř,  bobkový list. Přidám kapku nálevu z chilli papriček. poměr voda:ocet = 3:1 Svaříme krátkým varem, cca 5 minut. Špekáčky popráším...
Záznamy: 1 - 10 ze 114
1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>