Archiv článků

Vzorek 36 - Špekáček Dr. Klimeše z Bušína - jemně pikantní nálev

20.06.2016 11:01
Nálev jemně pikantní Složení - voda, ocet, hořčičné semínko, mletý pepř, celý pepř,  bobkový list poměr voda:ocet = 3:1 Svaříme krátkým varem, cca 5 minut. Špekáčky popráším sladkou paprikou Při nakládání prokládám vrstvy uzeniny vrstvami cibule a krájené čerstvé papriky. Do sklenice vkládám...

Vzorek 35 - Špekáček Dr. Klimeš z Bušína v základním nálevu

20.06.2016 10:58
Nálev základní Složení - voda, ocet, hořčičné semínko, mletý pepř, celý pepř,  bobkový list poměr voda:ocet = 3:1 Svaříme krátkým varem, cca 5 minut. Při nakládání prokládám vrstvy uzeniny vrstvami cibule. Po zalití vařícím nálevem uzavřeme 2 - 3 bobkovými listy. Zatím...

Utopenciády se začínají rozjíždět

20.06.2016 10:43
Nastává léto a začínají se nám rozbíhat Utopenciády. Historicky první proběhne už tento pátek - 24 června 2016 v areálu MŠ Pivovarská v Králíkách jako součást oslav konce školního roku. Hned o týden později a kousek dál - v areálu SOU opravárenského v Králíkách - Dolní Lipce si to zopákneme,...

Špekáčky od doktora Klimeše z Bušína

20.06.2016 10:35
Vzhled - jedním slovem lákavý. Plné, suché, matné kousky vázané v provázku vybízejí k nákupu. Na omak pevné, pružné. Evidentně byly čerstvé. Vůně - bohatá, příjemná, špekáčky voněly kouřem. Řez - červený, bohatá jemná mozaika po celém řezu. Chuť - velmi plná, zpočátku neutrální, později jemně...

Bomba paštika podle Withy zy Rzawyho

01.02.2016 22:22
O víkendu jsem byl u našich. Táta měl narozky a tak jsme trochu poseděli a poklábosili a vzpomínali. Tátovi je sedmasedmdesát a proto není divu, že toho hooodně pamatuje. Vzpomínali jsme na zabíjačky, kterým šéfoval ještě tátův táta, na vůni borového dřeva a kouře z jalovcových větviček linoucího...

Bomba paštika podle Withy zy Rzawyho

01.02.2016 22:16
O víkendu jsem byl u našich. Táta měl narozky a tak jsme trochu poseděli a poklábosili a vzpomínali. Tátovi je sedmasedmdesát a proto není divu, že toho hooodně pamatuje. Vzpomínali jsme na zabíjačky, kterým šéfoval ještě tátův táta, na vůni borového dřeva a kouře z jalovcových větviček linoucího...

Utopencárna že běží už třetí rok? To chce změnu.

17.01.2016 22:54
A proto jsem naložil další várku. Nakoupil jsem nějaké špekáčky, klobásy a kousek točeňáku, proložil to troškou feferonek s cibulí a zalil klasickým lákem. Otvírat budeme na začátku února, tentokrát kolektivně pod Farákem v Rokytnici v Orlických horách. A vy můžete být u toho. Buď taky přijedete,...

Ostravská klobása

17.01.2016 22:52
Asi proto ostravská, že barvou připomíná černé uhlí. Matný, příjemně suchý povrch. Nebál jsem se koupit. Voní po kmínu a majoránce. Velmi příjemné :-) Na řezu tmavě hnědá až do červena – je z opravdového masa, alespoň většinou. A kmín. :-) Chuť kmínová, masová, na můj vkus trochu slaná. Celkový...

Klášterecký šunkáček

17.01.2016 22:45
Je to točený šunkový salám. Ze šunky, to nelze přehlédnout. Jenom se k němu musíte dostat sloupnutím plastového střívka, které svou konzistencí připomíná spíš hadici. Je poznamenaný kouřem, což v kombinaci s tím plastovým futrálem, do kterého je napěchovaný, nevzbuzuje moc důvěru. Po odstranění...

"Supermarketový běžný" špekáček Zeman

17.01.2016 22:35
Na pohled nikterak nápadný, oblý, hladký, světle hnědý s lehounkým nádechem do červena, suchý, matný. Nebál jsem, se koupit. Na omak pevný, pružný, příjemný. Voní kouřem! A docela pěkně :-) Na řezu růžově hnědý, mozaika drobná, nerovnoměrná, soustředěná do středu. To už jsem někde viděl! Moc dobře...
Záznamy: 11 - 20 ze 114
<< 1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>