Špekáček Řeznictví a uzenářství U Morávků, Vračovice-Orlov
Pokud jsem některým špekáčkům v minulosti dal jedničku, nespletl jsem se.
Nespletl jsem se, protože to, co se mi dostalo do rukou toto úterý, se vymyká jakýmkoliv kategoriím. Liga mistrů je proti tomu regionální soutěž...
S klidným svědomím mohu řící, přátelé, že tohle, tohle jste fakt nežrali!
Dokonale pružné kulaté tělo, svázané provázkem jako mašlí, opojná vůně kouře, která vás obklopí po rozlomení... Ty špekáčky nejsou ovoněné kouřem, ty jsou PROVONĚNÉ!!!! Skrz naskrz!!! Asi proto, že jsou opravdu uzené. Jak prosté, milý Watsone...
Po rozkrojení je mozaika hrubší a nerovnoměrná, Špek je soustředěn dovnitř špekáčku.
Výsledný efekt? Při opékání vám hned nezačne kapat omastek do ohně, ale krásně prostoupí a proteplí celé tělo špekáčku....
Chuť? Kapitola sama pro sebe. Zatímco z běžných špekáčků poznáme, jak chutná cyklopentanoperhydrofenantrén či jak se ty podobné strašlivosti jmenují, špekáček od Morávků chutná po česneku a majoránce. Páč je tam dávají. No...
Jak snadné je být dokonalý... Stačí vědět, co dělám, a dělat to, protože mě to baví. Proč to nejde všude???
Třešnička na dortu? Papírové střívko lze krásně sejmout, takže po utopení může nálev vstoupit do těla špekáčku jako do chrámu.
Přátelé, po tomto zážitku zakládám novou, naprosto elitní kategorii pro hodnocení – stupeň A – To jste nežrali!
A na Vás je posílat mi tipy na podobné skvosty. Rád je vyzkouším a napíšu o nich. A moc rád!!!