Zdarec neplavec

A je to tady! Otvírání lahviček, uzavírání příběhů. A teď má Utopencárna dokonalý smysl!

16.12.2013 16:46
Celé hodiny a dny jsem se těšil na tu chvíli. Sledoval jsem, jak špekáčky uvnitř lahviček rostou, jak mizí nálev a zvětšuje se jejich objem. Celou dobu jsem si představoval, jak asi  budou chutnat. Budou kyselé? Pálivé? Obojí? Celou tu dobu byly moje vzorečky jako příběhy s...

Založeny vzorečky chuti velejemné! Aspoň doufám...

10.12.2013 19:36
Přesně v duchu dnešního postesknutí jsem se protentokrát odvrátil od šalvostrů pro tvrdé chlapy a obrátil jsem pozornost směrem k mlsounům s jazýčky chlupatějšími. Tedy především k dámské části populace. Dámy obecně kyselé příliš nemilují, a tak jsem se vám - milé slečny i paní - snažil trefit do...

Utopenci nejsou jen pro plechový huby

10.12.2013 11:35
Když tak procházím recepty na přípravu utopenců, zjišťuju jednu zásadní tendenci. Utopenec musí bejt pořádně kyselej, ostrej, obalenej cibulí, feferonkama... A nejlíp zalitej v ohavným nálevu... Prostě čím víc to pálí a čím hůř to vypadá, tím víc je to "mačo". Chlapácký recepty najdete všude. Ženy...

Založeny první vzorečky

05.12.2013 07:35
Včera jsem založil první vzorečky. Suroviny jsem vyjmenoval včera, podrobnější popis je tady. Jak už jsem psal, normálně krájím uzeninu na kolečka. Tentokrát jsem ale polovinu špekáčků od každé várky naložil vcelku a jen druhou polovinu nakrájel. Chci si vyzkoušet "nasávací" schopnost buřtů....

Tak jdeme na to!

04.12.2013 07:34
Nemá smysl chodit dlouho kolem kaše, takže rovnou k věci. Ano, utopenci jsou něco jako tradiční české jídlo. Mají svou historii, údajně i svého vynálezce... To ale teď nebudeme řešit. Jednak je o tom spousta materiálu na internetu, a jednak se k tomu asi v budoucnu nejspíš taky dostanu. Dneska...
<< 1 | 2