Nový rok se rozjíždí zgruntu, je na co se těšit!

02.01.2014 00:15

Vtrhl k nám nový rok, a to přesně v duchu utopencárenského sloganu - v pný náloži!

Přes sváteční volno jsem se sice poflakoval, ale ne natolik, abych se nepustil do spousty věcí, které jsem si chtěl vždycky vyzkoušet a na které jsem velmi zvědav, jak dopadnou.

Tak předně jsem koupil něco přes kilo hovězího zadního a naložil ho na sušení. Sušit se bude už zítra - vlastně sorry, už dnes, jen co se ráno proberu. Mám tam nálož v česneku, v naložených feferonkách (čerstvé jsem si nechal na další pecku) a v octu. To bude jerky! :-)

Dál tu mám hermelín. Ano, pustil jsem se do nakládání hermelínu. No pustil - zatím mám jen jednu skleničku, ale v lednici jsou další kousky, hned po sušení přijdou na řadu.

Ani utopenci nepřijdou zkrátka. Naopak - rozhodl jsem se, že to v lednu vezmu za jiný konec. Vedle špekáčků rozjíždím nakládání klobás a párků, abych si experimentálně ověřil, zda i uzeniny s vysokým obsahem masa je možné "utopit". Osobně tipuju, že to nebude mít moc dobré výsledky, ale uvidíme.

Dál rozbíhám hodnocení pečiva použitelného jako příloha k nakládaným věcem.

No a protože každou mňamku je třeba i dobře zapít, pustil jsem se i do pití. Přesněji do vína, tedy alespoň v prvním kroku.

Není toho málo, tak hrrr na to!

Baloun